رستوران نادر

ساعت کاری ۱۲الی۲۳/۳۰

هر آن چه که درباره ی کباب شیشلیک باید بدانید!

کباب شیشلیک | Shashlik

کباب شیشلیک یکی از لذیذترین انواع کباب هایی است که هرکس ممکن است در طول شکم گردی های بی پایانش از طعم آن بچشد و آن را دوست بدارد. باور کنید از آن جایی که من هم مثل شما، عاشق این مدل از کباب هستم، برایم سوال است که این کباب به جز طعم خوبش چه چیزهایی دارد. تا به حال با این همه عشق و ارادت به کباب شیشلیک آیا شده است که بخواهید اطلاعاتی بیشتر از این که این کباب را کدام رستوران میل نمایید داشته باشید؟ مثلا این که خواستگاه این کباب کجاست و از ابتدا تا به الان چه تغییراتی داشته؟ ما امروز در الی گشت می خواهیم تا هر آن چه درمورد کباب شیشلیک وجود دارد را مورد بررسی قرار دهیم پس پیشنهاد می کنم که تا به انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

شیشلیک نوعی کباب است که از شش تکه ی گوشت که به صورت سنتی و معمول از راسته ی گوسفند هستند، درست می شود. شیشلیک که به زبان ارمنی խորոված khorovats, به زبان ترکی آذربایجانی şişlik or tikə kabab, به زبان گرجی მწვადი mtsvadi, به زبان روسی шашлы́к, به زبان اوکراینی шашли́к, به زبان لهستانی szaszłyk, به زبان لیتوانیایی šašlykas و به زبان ترکی استانبولی şaşlık نیز می گویند، غذایی بین المللی است. در معنای لغت، شیشلیک به معنای کباب سیخی است و حال خیلی ها به اشتباه فکر می کنند که شیشلیک به معنای کباب ۶ تکه است.

روش پخت و طبخ این کباب با دیگر کباب ها کمی متفاوت است و می توان گفت که روش پخت مخصوص به خود را دارد. این کباب با این که از اروپای مرکزی، اروپای غربی، قفقاز و آسیای مرکزی آمده است، در ایران طرفداران دو آتشه ی خود را دارد و امروزه به یکی از غذاهای پر طرفدار تبدیل شده است و حتی در شهرهای مختلف ایران، روش طبخ متفاوت و مخصوص به خود را نسبت به تمامی نقاط دیگر جهان دارد. در واقع کباب شیشلیک در شهرهای مختلف ایران به صورت گوشت های تکه شده طبخ می گردد اما در مشهد که معروف ترین نوع شیشلیک را مخصوصا در طرقبه و شاندیز دارد، گوشت به همراه دنده به سیخ کشیده می شود و بر روی زغال کباب می شود. سیخ ‌های شیشلیک ممکن است یا کاملا از قطعات گوشت یا چربی یا یکی در میان با تکه‌ های گوشت و چربی و یا حتی سبزیجاتی همچون: فلفل، پیاز و گوجه فرنگی به سیخ کشیده شوند.

بالاتر گفتیم که کباب شیشلیک امروزه به یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانیان تبدیل شده است. بگذارید از این زاویه به ماجرا نگاه کنیم که شیشلیک یا ششلیک، غذایی است که مردم وقتی می خواهند سور بدهند از آن برای پر شدن سفره های خود استفاده می کنند! اما کباب شیشلیک چگونه عزیز دل ذائقه ی مزه شناس ایرانیان شد؟ در بسیاری از نقاط ایران، رستوران هایی با نام شاندیز وجود دارد که به عرضه غذای لذیذ شیشلیک می پردازند. واقعیت این است که در تهران اگر بخواهید شیشلیک بخورید حتی پیش می آید که ساعت ها در صف های طولانی منتظر بمانید و دست آخر اصلا معلوم نباشد که این شیشلیک همانی باشد که دلتان می خواسته! اما این قضیه در شهر مشهد و شاندیز و طرقبه کاملا فرق می کند. در این شهرها، رستوران های متعددی وجود دارد که غذای اصلی که در آن سفارش داده می شود، کباب شیشلیک است.

این رستوران ها هم متفاوت هستند. برخی از این رستوران ها وسیع و بزرگ هستند و شعباتی در شهرهای مختلف دارند، برخی دیگر هم رستوران های کوچک و معمولی و محلی هستند. معمولا وقتی اسم شیشلیک می آید همه سریعا به یاد نام شیشلیک شاندیز در مشهد می افتند. شیشلیک های مشهدی، بسیار خوشمزه اند و همانطور که قبلا هم اشاره ی کوچکی کردیم، با استخوان پخته می شوند. برای این که کباب شیشلیک شاندیز را میل کنید، می ‌توانید به راحتی به یکی از کافه‌ های شهر ییلاقی شاندیز یا طرقبه در اطراف مشهد بروید و شیشلیک مورد نظرتان را سفارش بدهید که معمولا هم کیفیت خوب و مناسبی دارند. باورتان می شود که شیوه ی پخت شیشلیک شاندیز را رستوران داران شاندیز در فهرست آثار نا ملموس ملی ثبت نموده اند!

دلیل این کار به این علت است که بین شیشلیک شاندیز واقعی و تقلبی و شیوه ی پخت آنان، تفاوت های فراوانی وجود دارد و به همین علت این رستوران داران می خواهند تا تفاوت های روش پذیرفته و محبوب آن ها برای همیشه ثبت رسمی شود.

به صورت کلی، کباب شیشلیک را به این صورت می پزند که راسته‌ ی گوسفند یا گوساله یا ران بره ی تازه را به صورت پهن قطعه قطعه می‌ کنند. سپس با مقداری دنبه یا چربی دور قلوه‌ ی گوساله و پیاز و فلفل دلمه ‌ای خرد کرده و یا گاهی قارچ را به صورت یک در میان به سیخ می‌ کشند. سپس سیخ را روی زغال آتشی قرار می‌ دهند. گوجه فرنگی کوچک و فلفل سبز هم گاهی اضافه می کنند البته ممکن است که با سیخ جداگانه کباب کنند.

برای هر نفر خورنده‌ ی کباب شیشلیک باید حدود ۲۰۰ گرم گوشت به طور متوسط در نظر گرفت. اصولا، گوشت شیشلیک را چند ساعت یا یک شب یا بیشتر در نوعی مایه ی مخصوص که ممکن است از: ماست و پیاز رنده شده، آب ‌لیمو و پیاز رنده شده، آب ‌انار و پیاز رنده شده و یا سرکه ‌ی رقیق شده که با اندکی فلفل سیاه و میخک و دارچین ساییده شده، جوشیده و سپس خنک شده باشد در بیرون از یخچال می ‌خوابانند. سیر را فراموش نکنید که اصل مطلب و فوت کوزه گری در مایه ی کباب شیشلیک است. یادتان باشد که نمک را باید پس از بر روی آتش قرار دادن کباب شیشلیک روی آن پاشید، زیرا در غیر این صورت گوشت کباب شما سفت می‌ شود و خون آبه‌ ی آن راه می ‌افتد.

 

 

دستور پخت

قورمه سبزی از جمله غذا‌های خوشمزه و عالی می‌باشد. راز و رمز و فوت و فن کوزه گری خورش‌های خوشمزه و خورش قرمه سبزی معمولا در استفاده از پیاز داغ خلالی عسلی، ترد و خوشرنگ فراوان و ریختن آب کم و جا انداختن خورش است. استفاده از ادویه مناسب باعث تهیه یک خورش لذیذ میشه.

هنگام طلایی شدن پیاز داغ و زردچوبه و ادویه مخلوط خورشی (سفره خونه‌ای) را اضافه کرده و اگر خورش نیاز به رب گوجه فرنگی داشته باشد رب گوجه فرنگی را نیز همان وقت اضافه کرده و تفت بدین. گاهی داخل برخی غذا‌ها نیاز داریم ادویه‌های خاص اضافه کنیم مثلا هنگام تهیه قورمه سبزی از شنبلیله خشک هم استفاده می‌کنیم.

حتی اگه از شنبلیله تازه استفاده کرده باشین، اضافه کردن شنبلیله خشک، عطر خوبی به خورش میده و اندازه درشتی و ریزی سبزی خرد شده سلیقه ایست. برای اینکه قورمه سبزی شما روغن بیاندازد برای سرخ کردن سبزی از روغن جامد استفاده کنید. البته این برای سلامتی مضر است.

بهتر است که از تره و اسفناج (یا برگ چغندر) بیشتری در ترکیب سبزی قورمه استفاده کنید تا سبزی لعاب بیشتری داشته باشد و زیباتر شود. رمز و راز خورش‌های جا افتاده و خوشمزه اسفناج به جهت رنگ سبز و لعاب دادن به خورش قورمه سبزی لازمه. ولی مزه اصلی رو تره و جعفری و (از نظر آذری‌ها گشنیز) به خورش قورمه سبزی میده و بدون هرکدوم از اینا خورش مزه‌ای رو کم داره. پس حتما از سبزی‌ها کامل و فراوون بریزید.

چگونه یک قورمه سبزی خوشمزه درست کنیم؟

البته در فصولی که اسفناج در دسترس نباشه معمولا از برگ چغندر استفاده میشه. برخی از هموطنان در استان فارس شوید هم اضافه می‌کنن. لیموعمانی (لیمو امانی) جز لاینفک خورش قورمه سبزی است که دونوع روشن و تیره داره. برای قورمه سبزی بهتره از نوع تیره‌تر استفاده بشه.

بهتره که یا درسته بمونه و با چنگال سوراخ‌هایی روش تعبیه بشه تا مزه اش داخل خورش بشه. یا اگه خرد میشه حتما دانه‌های اون رو بیرون بیارید تا خورش رو تلخ نکنه. حبوبات حتما قبلش خوب خیس بخورن و خوب بپزه. لعاب حبوباتی که خوب پخته شده باشد باعث لعاب و مزه خوب خورش میشه.

برای خورش قورمه سبزی برخی: لوبیا قرمز و برخی لوبیا چیتی و برخی خصوصا آذری‌ها از لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنند. در استان فارس برخی از سیب زمینی به جای لوبیا استفاده میکنند. ضمنا یادتون نره هیچوقت به حبوبات تا اتن‌های پخت نمک نمی‌زنیم، چون دیر می‌پزن.

برخی علاوه بر گوشت خورشی و عصاره موجود در آن عصاره مرغ یا گوشت یا قلم اضافی به خورش اضافه میکنند.. خورش نباید آبکی باشه در انتها خورش باید با حرارت کم بجوشد تا کاملا جا بیفتد. برخی خورش قرمه سبزی را سیاه و تیره میپسندند که با سرخ کردن زیاد سبزی میسر میشود، ولی اینکار خیلی روش صحیح و بهداشتی نیست

چگونه یک قورمه سبزی خوشمزه درست کنیم؟

چون تمام ویتامین‌های سبزی در سرخ کردن زیاد از بین میرود و سبزی به تفاله تبدیل میشود. قبل از خاموش کردن شعله – برخی از دوستان قطعه‌هایی از یخ به خورش اضافه میکنند تا روغن خورش به سطح خورش بیاید و زودتر جا افتاده شود (جا افتاده دیده شود!). در آذربایجان برخی داخل خورش قورمه سبزی رب گوجه فرنگی هم اضافه میکنن که خوشمزه میشه.

برخی هم خورش قورمه سبزی را بدون سرخ کردن تهیه میکنند. ترشی و چاشنی خورش رو معمولا در انتها اندازه میکنند. اصولا برای تهیه خورش قورمه سبزی باید دقت کرد که چه سبزی و به چه میزان سبزی نیاز داریم در هرشهر و هر خانواده بنا به ذائقه خود در اون‌ها تغییراتی میده و این قاعده کلی نداره، ولی روش معمول رو در نظر میگیرن.

نکته‌هایی در مورد گوشت قورمه سبزی گوشت قورمه سبزی نباید خیلی ریز باشد. در اندازه گردویی درشت مطلوب است و می‌تواند با استخوان یا بدون استخوان باشد. از گوشت راسته نیز می‌توان استفاده کرد. استفاده از گوشت گوساله یا گوسفند بستگی به ذائقه خانواده دارد، ولی این خورش باگوشت گوسفند بدون چربی خوشمزه‌تر است.

برخی علاوه بر گوشت خورشی و عصاره موجود در آن از عصاره مرغ، یا قلم استخوان استفاده می‌کنند. نکته‌هایی در مورد چاشنی قورمه سبزی لیمو عمانی جزء لاینفک خورش قورمه سبزی است که دو نوع روشن و تیره دارد. برای قورمه سبزی بهتر است از نوع لیمو عمانی تیره رنگ استفاده شود.

ویدئو ها

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

درباره ما

 پایه و اساس و اعتقاد ما بر این اساس است که کیفیت رمز ماندگاریست

 

شعبه جدید به زودی... 

 

امروزه با همه دغدغه‌ ها و مشغله‌ های کاری، غذا خوردن بیرون از خانه امری اجتناب‌ ناپذیر است، چه برای کارمندان و کارگران و دانشجویان و چه برای کسانی که شغلی ثابت در یک محل ندارند و مجبورند مدام از جایی به جای دیگر بروند. این افراد از روی اجبار و اضطرار، بیرون از خانه غذا می‌ خورند.

البته این افراد تنها نیستند. بسیاری از خانواده‌ ها هم چه روزهای تعطیل آخر هفته و چه در دیگر روزهای هفته، گاهی برای سرگرمی و تفنن، غذا خوردن بیرون از خانه را دوست دارند؛ ‌به‌ طوری ‌که انگار غذا خوردن بیرون از خانه نوعی تفریح محسوب می ‌شود و خیلی از ما وقتی می ‌خواهیم به بهانه ‌ای بیرون برویم، سری به اغذیه‌ فروشی‌ها و رستوران ‌ها می‌ زنیم.

 

 

 

داشتن یک رستوران پر درآمد و خوب بر خلاف تصور، به سادگی امکان پذیر نیست. مگر آنکه مدیر رستوران دارای سابقه، حسن سلیقه و مهارت جذب مشتری باشد. با افزایش چشمگیر تعداد رستوران‌ها و رقابت سختی که بین آنها وجود دارد، این‌کار ساده به نظر نمی‌رسد، چرا که به جرأت می‌توان گفت مردم معمولاً فقط برای صرف غذا خوردن به رستوران نمی‌روند، بلکه آنان بیشتر شوق ‌دیدن دیگران را دارند، به عبارت ساده‌تر مردم به رستوران می‌روند تا مردم را ببینند. در نتیجه شلوغ بودن یک رستوران بهترین وسیله جذب مشتری است.

 

ما در اینجا آماده پذیرایی از مراسم های شما و ثبت بهترین لحظات طلاییتون هستیم و آرزوی بهترین ها در هر لحظه از زندگیتون را داریم.

 

شاد پیروز و موفق باشید

هادی دمیرچی

فرم تماس با ما

تماس سریع
0%
0%

0% تخفیف ویژه

اطلاعات تماس

نارمک: میدان هفت حوض، گلبرگ غربی، پلاک 150

تهرانپارس: نبش اتوبان باقری، پلاک 149

اطلاعات تماس

مسئولیت محتوای درج شده در این صفحه بر عهده آگهی دهنده است و سامانه 24D هیچ گونه مسئولیتی در قبال آن ندارد.